بیانات حضرت آیت الله علوی بروجردی دامت برکاته در جمع شیعیان کشور بلژیک
بسم الله الرحمن الرحیم
شیعیان میراثدار مکتب اهلبیت(ع)
مقدم همه برادران و خواهران عزیزم، شیعیان ترکیهای اهل بلژیک، به شهر مقدس قم و حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها)را گرامی میدارم و به همه عزیزان خوشآمد میگویم. شما برای ما بسیار عزیز و محترم هستید؛ هم از این جهت که شیعه هستید و هیچ مرز جغرافیایی بین شیعیان وجود ندارد و همگی در هر جای دنیا هم مذهب و هم عقیده هستیم؛ و هم به این دلیل که زائران امام رضا(علیه السلام) هستید.
فاصله جغرافیایی ما و شما بسیار زیاد است؛ شما در شمال اروپا و ما در میانه آسیا هستیم؛ ولی دلهای ما به هم نزدیک است؛ چرا که ما همه وارث میراثی هستیم که از امیرالمؤمنین(علیه السلام) و فاطمه زهرا(سلام الله علیها) به دست ما رسیده است. ما اسلام را با همه اصالتها و ارزشهایش، همان گونه که پیامبر(صلی الله علیه و آله) عرضه کردند، از طریق امیرالمؤمنین(علیه السلام) به دست آوردیم و ما این میراث گرانقدر را باهم در گذر زمان حفظ میکنیم.
شیعیان هر جا که باشند، افتخار میکنند که شخصیتهایی همچون فاطمه زهرا(سلام الله علیها)، علی مرتضی(علیه السلام) و مکتبی مانند مکتب امام حسین(علیه السلام) و عاشورا دارند. دیگران از این اصالتها و افتخارات محروماند و این افتخار به نام شیعه ثبت شده است. بنابراین باید قدر این سرمایه عظیم را بدانیم و در حفظ و پاسداری از این عقیده مشترک تلاش کنیم.
اهلبیت(ع) بهترین الگوی شیعیان برای معرفی اسلام
برای معرفی اسلام به دنیا، باید الگوها و گفتههای آن را معرفی کرد. الگوی ما در اسلام کسانی همچون امیرالمؤمنین(علیه السلام) و فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و کتابهایی همانند نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است که نمایانگر اسلام راستین هستند. هیچ مکتب دیگری چنین الگوهایی ندارد. بنابراین باید به خود ببالیم و در مقابل هجمه دشمنانی همچون وهابیت که چهره اسلام را زشت و خشن نشان میدهند، اطمینان به نفس داشته باشیم. شیعه از چنان غنایی برخوردار است که وهابیت را از رویارویی با آن در عرصه مباحثات و مناظرات ناتوان ساخته و به دلیل است که آنان به قتل و ترور متوسل شدهاند.
مظلومیت و پایداری شیعیان در طول تاریخ
شیعه در طول چهارده قرن و در سراسر دنیا، در ایام محرم و شب عاشورا پرچم اسلام را بلند کرده است. شیعه بار چهارده قرن مظلومیت را به دوش میکشد. در زمان متوکل عباسی، دستور صادر شده بود کسانی که میخواهند به زیارت کربلا بروند، باید یک دست خود را از دست بدهند. به عبارت دیگر، بهای زیارت قطع یک دست بود. با این حال، زیارت امام حسین(علیه السلام) تعطیل نشد. حتی نقل شده است شخصی برای زیارت آمده بود که دو دست خود را در سفرهای قبلی داده بود. مأموران گفتند:تو دیگر دست نداری و نمیتوانی بروی. اما آن شخص اصرار کرد که پای مرا ببرید و بگذارید به زیارت امام حسین(علیه السلام) بروم.
امروز نیز با وجود تهدیدهای وهابیون، جمعیت عزاداران سیدالهشدا در روز عاشورا و اربعین از همه سالها بیشتر بود. شیعیان هیچ باکی نداشتند که در راه سیدالشهدا(علیه السلام) کشته شوند. همان پاکبازی که سیدالشهدا(علیه السلام) و یارانش در کربلا داشتند، شیعیان آنها نیز در طول تاریخ به منصه ظهور گذاشتهاند و ما شما از همین اعقاب و سلسلهایم.
من برای شما که پرچم اسلام را در سرزمین غیراسلامی برفراشتهاید، آروزی توفیقات روزافزون دارم. سعی کنید در رفتار اجتماعی خود با غیرمسلمانان، با زبان و عملتان مبلّغ اسلام و تشیع باشید و زندگیتان به گونهای باشد که مکتب امیرالمؤمنین(علیه السلام) و فاطمه زهرا(سلام الله علیها)را نشان دهد. این بهترین شیوه تبلیغ در راه دین و عقیده است.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته